“Ime mi je Klemen Slavec. Star sem dvanajst let. Ker ponavadi ne govorim veliko, ljudje mislijo, da sem žalosten. Veliko časa preživim sam, zato so dostikrat zaskrbljeni, da je z mano kaj narobe. Da imam mogoče kakšne resne probleme, ali celo prikrivam nekaj, česar se sramujem. Skoraj kot nekakšna bolezen.

Ampak jaz sem zelo redko žalosten ...
Nadaljuj z branjem

Za trenutek ji je obstalo srce, kot, da bi si nabiralo moči za kasneje. Stekla je iz kopalnice, pohitela v kuhinjo, ki je bila hkrati tudi jedilnica, planila nad svojo torbico in iz nje potegnila listek za loto. 4, 8, 9, 12, 18, 37, 39. Natančno tako. Zadela je.

Od tega trenutka dalje se je življenje ...
Nadaljuj z branjem

“Ljudje ves čas govorijo o velikem zlobnem volku. Lepo in prav, toda jaz bi vam rad povedal zgodbo o nekom, ki je veliko bolj zloben kot veliki zlobni volk…”

In če vam Štefan reče, da je Lu Duklu prava nadloga, mu kar verjemite. On bo že vedel, saj je to grozno bitje spremenilo njegov razred v ...
Nadaljuj z branjem

Dežne kapljice so postajale vedno večje; tudi vedno gosteje so padale. Deklico je zmrazilo; odšla je brez dežnega plašča, saj je mislila, da bo trajalo le dve minuti. In takrat sploh ni deževalo.

Ker je v hiši pozabila ključ, se je razumna Metka znašla pred vrati svojega doma. Vedela je, da se bo mama vrnila pozno. ...
Nadaljuj z branjem

Urban me je sočutno pogledal.

"Ne skrbi, saj ti bomo vse razložili." Njegov glas je bil pomirjujoč. Takšnega je imela tudi bolniška sestra takrat, ko so mi operirali slepič. Toda to ni bilo isto.

Treba je priznati, da Tomaževa situacija sploh ni enostavna: hudo je, če se pri dvanajstih letih znajdeš sredi prave pravcate znanstvene vohunske afere. ...
Nadaljuj z branjem

"No, Erida, o čem razmišljaš?" jo je vprašal Zevs, ki je vedno vse opazil.

"O ničemer, res, nič posebnega," je dejala prebrisanka.

"Slutim, da nam pripravlja neprijetno presenečenje," je pripomnil Hermes. "Saj je ne kličemo zaman Nesloga, kajne, stara moja?"

Hermes se ni zmotil. To ne bo le neprijetno presenečenje, ampak krona vseh neprijetnih presenečenj: jabolko spora, Parisova ...
Nadaljuj z branjem