• Mi vidimo svet drugače

Človek bi si mislil, da se novodobne ženske emancipirajo zaradi prepričanja, da po nagubanosti možganske skorje dosegajo, če ne celo presegajo moške, vendar žal nimajo vedno enakih objektivnih možnosti za intelektualni razvoj. Prav gotovo bo nanovo najdeni dnevnik, ki ga je predvidoma napisala mama znamenitega faraona Tutankamona, to tezo izpodbil.

Gospa je bila namreč že pred ...
Nadaljuj z branjem

Kaj pa, če se bo tisto, kar je Alešu napovedal njegov dnevnik, v resnici zgodilo? Morda ne bi bilo slabo, če bi vsaj malo preletel osmo poglavje. V dnevniku je namreč z njegovim rokopisom zapisano, da ga jutri čaka nenapovedana kontrolka iz osmega poglavja.

Le kako je mogoče, da je pisava njegova? In kaj se sploh ...
Nadaljuj z branjem

Bila sta si povsem enaka, tako enaka, da Robert ni mogel verjeti, da je kaj takega sploh mogoče. Saj ne, da bi se mu zdelo tako čudno, če bi na cesti zagledal dva povsem ista človeka, denimo dvojčka. Ampak tole – tole je presegalo vse meje. On Ä…e zdaleč ni bil njegov dvojček; Robert sploh ...
Nadaljuj z branjem

Da ne bo beseda vedno le na strani deklet – Zoe, CJ, Morgan in Olivije – bo konec zbirke o prijateljstvu zabelil Tommy. Saj veste, tisti fant, o katerem so imele punce toliko povedati. Tommy in Zoe sta že od nekdaj prijatelja. Biti z Zoe je podobno kot biti z enim od fantov, a vendar ...
Nadaljuj z branjem

Zoe kandidira za razrednega predsednika – zopet. Vendar gre to leto vse narobe. Tommy, fant v katerega je zaljubljena, je imenoval nekoga drugega, ki se bo boril proti njej. In Morgan je še vedno jezna nanjo, ker ji je ukradla najboljšo prijateljico CJ.

Še huje. Zadnje čase je Zoe zelo občutljiva glede vsega: svojega bujnega oprsja, ...
Nadaljuj z branjem

V drugi knjigi iz zbirke Mulci na kvadrat, avtorice Tatjane Kokalj, Vražja avtocesta, zopet srečamo Jana, Staša, Žana, Lenko, Ambroža, Roka in druge junake, ki so že v prvencu Krastača v nabiralniku dokazali, da imajo vražji smisel za zabavo. To pot se pridružijo še novi junaki, ki močno posežejo v dogodke.

Zgodba se začne sredi avgusta, ...
Nadaljuj z branjem