Knjiga vas z več kot 8-- izrednimi fotografijami, zemljevidi in ilustracijami popelje v puščavsko okolje in vam nudi pravi vpogled v tamkajšnje življenje.

Poučen in poglobljen pregled življenja v svetovnih puščavah odkriva tako različne puščave sveta kot tudi živali, ki živijo v teh suhih predelih in ptice, plazilce, insekte ter njihove prilagoditve okolju. Spoznamo, kako različne ...
Nadaljuj z branjem

Knjiga vas z več kot 8-- izrednimi fotografijami, zemljevidi in ilustracijami popelje v okolje deževnega gozda in vam nudi pravi vpogled v tamkajšnje življenje.

Poučen in poglobljen pregled življenja v svetovnih deževnih gozdovih odkriva živali, ptice in metulje, ki prebivajo v svetovnih deževnih gozdovih. V besedi in sliki je prikazana razlika med tropskimi nižinskimi gozdovi, mangrovci ...
Nadaljuj z branjem

Knjiga vas z več kot 8-- izrednimi fotografijami, zemljevidi in ilustracijami popelje v podvodno okolje in vam nudi pravi vpogled v tamkajšnje življenje.

Poučen in poglobljen pregled življenja v svetovnih morjih bralcu odkrije bogato raznolikost vrst, ki živijo v sončnih vodah, živali in ribe, ki naseljujejo območje somraka in nenavadna bitja v globini oceana. Spoznamo, kako ...
Nadaljuj z branjem

Knjiga vas z več kot 8-- izrednimi fotografijami, zemljevidi in ilustracijami popelje v polarno okolje in vam nudi pravi vpogled v tamkajšnje življenje.

Poučen in poglobljen pregled življenja na zemeljskih tečajih odkriva življenje, ki obstaja v neprijaznih polarnih predelih. Bralec spoznava različne arktične in antarktične živali, čudovito življenje ptic, od pingvinov do neverjetne arktične čigre, kot ...
Nadaljuj z branjem

Človek bi si mislil, da se novodobne ženske emancipirajo zaradi prepričanja, da po nagubanosti možganske skorje dosegajo, če ne celo presegajo moške, vendar žal nimajo vedno enakih objektivnih možnosti za intelektualni razvoj. Prav gotovo bo nanovo najdeni dnevnik, ki ga je predvidoma napisala mama znamenitega faraona Tutankamona, to tezo izpodbil.

Gospa je bila namreč že pred ...
Nadaljuj z branjem

Kaj pa, če se bo tisto, kar je Alešu napovedal njegov dnevnik, v resnici zgodilo? Morda ne bi bilo slabo, če bi vsaj malo preletel osmo poglavje. V dnevniku je namreč z njegovim rokopisom zapisano, da ga jutri čaka nenapovedana kontrolka iz osmega poglavja.

Le kako je mogoče, da je pisava njegova? In kaj se sploh ...
Nadaljuj z branjem