Lenka je nesrečna. Tare jo kup skrbi. Doma vlada vojna – mama in oče se nenehoma prepirata ali pa sploh ne govorita. Boji se najhujšega – da se bosta starša ločila. To se ne sme zgoditi! ...
Nadaljuj z branjem

Smo pač taki – ljudje: verjamemo samo, če zaznamo s svojimi čutili. Kar nekaj je takih, ki hodijo po svetu in nas prepričujejo, da so videli Nezemljane. Saj jim tudi vi ne verjamete, kajne? Želijo biti pač nekaj posebnega in tak je bil tudi Bojan.

Odkar pomni, gleda v nebo in poskuša vzpostaviti stik z vesoljem. ...
Nadaljuj z branjem

Z Indijanci ni heca. To so vedeli že kavboji. Z legendami prav tako ni heca, v vsaki je gotovo kanček resnice. In legenda pravi, da so se med taborniki na tem območju že dogajale čudne reči. Nekaj jih je celo za vedno izginilo: tam, kjer so s kanuji preveslali Prepovedane slapove.

Matej je trepetal ob misli ...
Nadaljuj z branjem

Res ni hujšega od dolgih morečih sanj, ki otroka neusmiljeno potiskajo v naročje Groze z naježeno kožo ter ga prepotenega in tresočega predramijo v hlipajoči temi. In grenak okus solza, ki oznanjajo konec ali vsaj začasno prevlado zavesti. Tako se je Lučka borila med sanjami in mračnimi silami gozda za hišo, ki se je spreminjal ...
Nadaljuj z branjem

Zgodilo se je. Jan je med drsanjem na ledu utonil, čeprav je Miha tvegal življenje, da bi ga rešil. Miha je na srečo preživel, vendar ni mogel prenesti izgube. Iskal bo Janovega duha, dokler ga ne najde in se z njim pogovori.

Zapravil je vse žepnine s kupovanjem lažnih napravic, ki so nemo obtičale v smeteh. ...
Nadaljuj z branjem

Našla sta ga! Še sreča, da sta ga našla. Dnevnik, ki ga je pikolovsko vodil nek Len du Malošuldou, kjer je zapisana domala vsaka podrobnost iz življenja Robina Hooda in njegove tolpe izobčencev. Sedaj vsaj vemo: Robin ni legenda. Najditelja sta velikodušno objavila vse skrivnosti sherwoodskega gozda.

Zaman se je financar trudil razložiti svojemu gospodarju ...
Nadaljuj z branjem